LYDENS ROLLE – WEBINAR – AFHOLDT

Vi har bedt den prisvindende lyddesigner Peter Albrechtsen over 5 webinar gange at tale om lydens rolle i film og dokumentar. Webinaret henvender sig til alle der interesserer sig for film og dokumentar.

hver onsdag fra 16. september og 5 gange frem
Kr. 0
Sign up

Vi har bedt den prisvindende lyddesigner Peter Albrechtsen over 5 webinar gange at tale om lydens rolle i film og dokumentar.

Webinaret henvender sig til alle der interesserer sig for film og dokumentar.

Hver session inkluderer en lille enkelt hjemmeopgave. Opgaven frivillig og helt op til den enkelte, at løse.

1. session onsdag d.16. sept. kl. 16.00 – 17.45

Generel introduktion til filmlyd – de forskellige elementer af lydsiden, dialog, foley, fx, atmosfære, musik gennemgås med klip fra forskellige film og lydklip.

2. session onsdag d. 23. sept. kl. 16.00 – 17.45

Hvordan bruger man atmosfærelyde på film? Gennem forskellige klip vises hvordan man gennem lyd kan skabe og opbygge og udvide en films miljøer og universer.

Klip fra bla. Se7en, Zodiac, In the Mood for Love, Raiders of the Lost Ark.

3. session onsdag d. 30. sept. kl. 16.00 – 17.45

Musikalsk og subjektivt lyddesign. Hvordan kan lyden bringe os ind i hovedet på hovedpersonen. Hvordan lyd og musik kan arbejde sammen. Og stilhedens magi. Hvad kan lyd, som musik ikke kan? Og hvad kan musik, som lyd ikke kan?

Klip fra bla. Apocalypse Now, Sauls søn, Raging Bull, Saving Private Ryan, Rosetta og No Country for Old Men.

4. session onsdag d. 7. oktober kl. 16.00 – 17.45

Filmlydens historie. En kort tur gennem filmlydens historie. Fra de tidlige lydfilm-mesterværker som M og Citizen Kane, til visionære lydinstrutkører som Alfred Hitchcock, Sergio Leone og Jacques Tati til gennembruddet for moderne lyddesign i 1970’ernes amerikanske film, Star Wars og The Godfather.

5. session onsdag d. 14. oktober kl. 16.00 – 17.45

En lyddesigners arbejde på en film – hvordan inkluderer man en lyddesigner i den kreative proces og hvordan kan lyden tænkes ind meget tidligt i forhold til at være med til at fortælle historien, både i fiktionsfilm og dokumentarfilm. Klip fra Peter Albrechtsens egne produktioner, bl.a. Idealisten, The Cave og The Killing of Two Lovers.

Peter Albrechtsen er en prisvindende lyddesigner, musik-supervisor og skribent. Uddannet tonemester fra Den Danske Filmskole i 2001.

Peter arbejdet på en lang række dokumentar og spillefilm som Valhalla, 2019 (Fenar Ahmad), The Cave, 2019 (Feras Fayyad), Vold i kærlighedens navn, 2017 (Christina Rosendahl), Thelma, 2017 (Joachim Trier) Idealisten, 2015 (Christina Rosendahl), Antichrist, 2009 (Lars von Trier), Mænd der hader kvinder, 2009 (Niels Arden Oplev)